Voor elke uitdaging een financiering
Transparant in wat we doen
Totale financiële ontzorging
Een testament opstellen

Waarom zou je een testament opstellen?

Een testament opstellen

Waarom zou je een testament opstellen

Verdeling van nalatenschap

Overlijden is een moment waar liever niemand nog aan denkt. Toch is het goed om er eens bij stil te staan.

Na het overlijden laat je bezittingen na aan jouw nabestaanden. Als nabestaanden krijgen zij eigendomsrechten over deze bezittingen. Als jij invloed wilt uitoefenen op hetgeen dat jouw nabestaanden krijgen en wie wat krijgt, dan is het van belang om een testament op te stellen. Wie krijgt welk part van jouw nalatenschap?

Erfgenamen benoemen en erfbelasting

Naast partner, kinderen en overige familie mag je in jouw testament ook andere erfgenamen vaststellen. Zo kun je een goede vriend of vriendin erfgenaam maken, zodat deze persoon ook recht krijgt op een deel van jouw bezittingen. 

Verder kun je in een testament ook rekening houden met erfbelasting. Over een erfenis dient belasting te worden betaald. Hoeveel dit is is afhankelijk van de erfenis en de verdeling hiervan. Door een testament op te stellen kun je belastingtechnische voordelen scheppen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op.

Uitvaartwensen

Het regelen van je eigen uitvaart

Naast zaken omtrent de gevolgen van een overlijden is het ook mogelijk om eigen uitvaartwensen op te  in een testament. Wanneer jij bepaalde zaken graag wilt tijdens de uitvaart kun je dit vastleggen in een testament zodat de nabestaanden deze wensen in vervulling kunnen brengen.